Account
Please wait, authorizing ...
Not a member? Sign up now

Seš-li nový, přečti si článek - Jak začít?

× Vyřešení protestů British GT3 Series 2023

5 - Spa Francorchamps

4 roků 6 měsíců zpět - 4 roků 6 měsíců zpět #231 od Zdeněk Šmarda
Protesty / Incident Report Review

Kvalifikace // Qualify
nic

Závod // Race
00:21:34 - V Nesvadba - Náraz do soupeře, jeho otočení a "hrnutí" po trati - Drive Thru
00:28:12 - T Kuťka - Zavření soupeře dle pravidla 12.2 - Race Incident

DQ za neprovedení povinné zastávky
DQ for missed mandatory pit stop
A Aslamazyan
F Krečmer

Nerespektování povinného svícení dle specifických pravidel 2.6
Disrespect specific rule 2.6 - Headlights mandatory in rain race
- Stop and Go - 
P Hlaváč
R Moron
M Bureš
A Raffai
J Kobera

Stop and Go - +22 second to race time and - 30 SR points
Drive Thru - +10 second to race time and - 40 SR points

Slovo admina
1) Protest T Kuťka - 28:12 -> Zde bych rád vysvětlil dojmy a pomy. Pravidlo 12.2 a jiná pravidla 12.X jsou vztažená od pozice při brzdění. Ano, T Kuťka byl na apexu tam kde neměl být. Ale pojďme si rozebrat tuto situaci (Píšu ji dva týdny po vyřešení protestů - takže sorry za nepřesnosti) Oba kluci šli na brzdy vedle sebe. T Kuťka musel ovšem jít na brzdy dříve aby se do zatáčky vůbec vešel - což udělal správně. Ovšem stále byl před zadním kolem M Prokeše. Apex tímpádem měl nechat otevřený M Prokeš a na apex měl právo T Kuťka - prosím, nepleťme si dojmy a pojmy. Bylo vidět, že i M Prokeš vyloženě agresivně apex zavřel - stewardi se rozhodovali i o trest právě pro M Prokeše - ale nakonec jsme se shodli i dle následků, že to necháme na RI. Je důležité si uvědomit, jestli jste vedle sebe při brzdění, nebo v místě brzdění útočící jezdec přilítl dive bombem.

2) Povinné svícení! Není to nové pravidlo - ale konečně nám zapršelo. Tentokrát je to jen S/G - příště už budeme dávat DQ tak jako je to i u jiných provinění! Auto, které nesvítí, není vidět jak v noci tak většinou ani v dešti.

Varování // Warning
B Steiger 1/3
V Nesvadba 1/3
A Raffai 1/3
M Sedlák 1/3
J Kuchařík 1/3

Hodnocení protestů je na základě rozhodnutí čtyř členů komise. Každý jezdec má právo se k trestu odvolat do 24 hodin od vydání oficiálních výsledků hodnocení protestů a prohřešků!

Live is Game, Dead is Fun. Sex is Easy, Sex is Money.

Prosím Přihlásit se nebo Vytvořit účet připojte se ke konverzaci.

4 roků 6 měsíců zpět #233 od Vladko Nesvadba
Odpověděl Vladko Nesvadba pro téma 5 - Spa Francorchamps
Odvolávám se vůči vyjádření komise. 

4 roků 6 měsíců zpět #234 od Zdeněk Šmarda
Odpověděl Zdeněk Šmarda pro téma 5 - Spa Francorchamps
Důvod? Nelze se JEN odvolat :-D Komise má nějaký názor a ty se musíš tedy nějak obhájit :) 

4 roků 6 měsíců zpět - 4 roků 6 měsíců zpět #235 od Vladko Nesvadba
Odpověděl Vladko Nesvadba pro téma 5 - Spa Francorchamps
Odvolávám se proti rozhodnutí komise z následujících důvodů:1. v pravé zatáčce (do šikany bus stop) nájezd Z. Šmardy do mého vozu z důvodů nedobrždění, které již ovlivnilo průjezd celou šikanou. Vzhledem k velkému množství vody na trati, byl tento manévr naprosto zbytečný. Navíc od zkušeného jezdce a administrátora ligy, který by měl jít příkladem.
2. následkem zmiňovaného manévru a velkému množství vody došlo v levotočivé zatáčce k mírnému kontaktu s vozem Z. Šmardy, které způsobylo jeho otočení. Poté co k němu došlo jsem (jak je vidět i na opakovaném záznamu) sešlápl brzdový i spojkový pedál aby nedošlo k dalšímu kontaktu s vozem Z. Šmardy. Bohužel jsem v tu chvíli začal být zezadu tlačen vozem T. Kuťky, který ač viděl před sebou kolizi, tak (opět je vidět v opakovaném záznamu) po prvotním mírném sešlápnutí brzdy, začal plynem tlačit můj vůz na vůz Z. Šmardy. To mělo za následek opětovný kontakt mezi mým vozem a vozem Z. Šmardy a jeho poškození.

Věřím, že jsem to popsal dosti srozumitelně a že dojde k přezkoumání celé situace a i tomu co ji předcházelo
Poděkovali: Zdeněk Šmarda

4 roků 6 měsíců zpět - 4 roků 6 měsíců zpět #236 od Zdeněk Šmarda
No! To je ono. Budiž i příkladem pro ostatní jak to má vypadat!

A z důvodu že já nehodnotim incidenty se sebou sama tak jen proč zkušený administrátor útočil do této zatáčky - tvá agresivní jízda kdy si neustále i na vodě celkem nebezpečné zaviral apexy i když jsem byl lehce vedle tebe - ok lehce, nic si z toho nedělám - mě donutilo že prostě musím zaútočit do téhle zatáčky, protože v jiných zatáčkách (T3 a T5) vždy malém došlo ke kontaktu a musel sem skákat po obrubnicich aby nebyla kolize. 

Sám se musím mrknout tedy ještě na replay, ale.mam pocit pocit že tam moc místa nebylo.v té pravotočivé zatáčce. Ale za to v té levé sem ti dal prostoru parník a stejně si tam do mě lizl. Ovšem ano. Byl si moc z úhlu. Neměl si moc na výběr co dělat. Snad jen brzda. Ale jak říkám. Už si to moc úplně nepamatuju a detaily dělají hodně....

Kluci se na to podivaji

4 roků 6 měsíců zpět #237 od Zdeněk Šmarda
Admini se rozhodli snížit V Nesvadbovi trest na Drive Thru z hlediska toho, že nezískal pozici

Vygenerováno za 0.112 sekund
© 2007 - 2026 RGPL League. All Rights Reserved.
Free Joomla! templates by Engine Templates
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account